torsdag, oktober 21, 2010

Fried rice 4 pers

1) Basmatiris (till ca 4 pers)
2) ca 600 gr kycklingkött
3) 2 ägg
4) 2 salladslökar
5) 1 chili
6) Skivade morötter eller ärtor
7) ca 3 msk fisksås
8) Nån msk thai soya
9) Vitlök
10) Olja
11) Lime



1. Koka riset. Helst dagen innan för riset ska vara kallt (viktigt). Vi ställde ut det för att svalna helt och hållet.
2. Värm olja i en wokpanna och stek upp den skivade vitlöken.
3. Häll i den tärnade/strimlade kycklingen och bryn den, salta och peppra något, efter en stund lägg i de skivade morötterna.
4. Tillsätt riset och stek upp allt tills riset börjar "poppa" lite.
5. Häll i fisksåsen och thai soyan, blandda runt.
6. Fördela riset till kanterna så att du har en stekyta i mitten där du häller ner äggen. Rör äggen till "äggröra" och blanda sedan in det med resten.
7. Blanda sedan i vårlök, chili.
8. Smaka av med eventuellt mer soya eller fisksås, lite socker kan oxå behövas. Det ska inte bli kladdigt.

Servera med lime för ännu godare smak.
Som sagt, här kan man blanda i det mesta. Byta ut grönsaker mot andra. Byta ut köttet tex.

-

2 kommentarer:

  1. låter väldigt gott, ska jag prova en dag...

    SvaraRadera
  2. Godast är rätten att äta i original på stranden en ljummen kväll i thailand med en singha öl i handen!
    Men prova! Det är super gott.

    SvaraRadera

Skriv något roligt vet jag!