torsdag, oktober 21, 2010

Thaisoppan 4 pers

1) 5 Dl buljong
2) 1 burk kokosmjölk
3) 300 gr räkor (vi hade skalade tigerräkor)
4) 1 burk bambuskott
5) Ett gäng färska champinjoner (skivade)
6) 1 kaffir lime blad
7) Citrongräs (ta efter tycke, vi tog 2 stycken)
8) Salladslök (3 stycken strimlade)
9) Chili (en frukt)
10) 2 mks fisksås




1. Värm upp buljongen (jag hade kyckling buljong) och blanda ner kokosmjölken.
2. Citrongräset delas på mitten och halveras, ju större bitar desto lättare är det att plocka bort det ur soppan senare när man äter för detta ska inte ätas. Lägg sedan i citrongräset tillsammans med bambuskotten.
3. Tillsätt svamp, salladslök, kaffirbladet (ska inte heller ätas), fisksås och chili efter tycke.
4. Till sist ska räkorna i och låt allt koka en stund.

Färdig att servera. Vill man så kan man ha vitlöksbröd eller liknande till.

-

4 kommentarer:

  1. Har du sett att det öppnat en liten, välsorterad asiatisk butik nere mellan apoteket och Mama Theresa i L-a?

    Värsta Möllan sortimentet och låga priser.

    SvaraRadera
  2. Nej det har jag inte trots att vi hämtat mat på mama Theresa.
    Ska hålla utkik nästa gång. Tack!

    SvaraRadera
  3. Ahhh toppen med recepten! Tack så mycket, det ska bli roligt att prova =)

    SvaraRadera
  4. Lycka till!
    Soppan som vi gjorde passade super bra till barn.
    Kramar.

    SvaraRadera

Skriv något roligt vet jag!