fredag, november 28, 2008

Lediga fredagen

Imorse vaknade jag Julle upp klockan sju trots att jag var ledig. Lät hunden komma ut och gick och la mig igen. Kunde dock inte somna om. Kände mig trött och sliten men låg ändå vaken och lyssnade på Alex hur han andades oregelbundet. Undrade vad han drömde om... Alice hade redan somnat om igen under täcket.
Märkte hur det blev ljusare, klockan var kvart i åtta.
Efter ett tag vaknade Alice till och hoppade ner från sängen. Hon gick ner från trapporna och satt framför altandörren. När jag öppnade den så började hon klökas. Troligen hade hon ätit gräs tidigare som hon nu harklar upp. Såklart kommer grannen körandes just då de måste ha undrat. Kom på att soptunnan inte var ute. klädde på mig och körde ut den till gatan. Gick och la mig igen. Alice somnade om på noll sekunder.
Tittade på klockan, hon var tio. Jag måste ha somnat om... Gick upp gjorde kaffe. Vi åt frukost framför tv:n. Surfade lite på internet och sedan gick vi ut för att städa undan det sista i trädgården. Alex pyntade lite till och rensade hängrännorna.
Idag skulle Alex pappa komma hem från Thailand. Han skulle höra av sig när de hade landat. Vi hörde inget från honom. Bestämde oss ändå för att åka ner mot Malmö och invänta samtalet. Fick då ett meddelande där det stod att någon pratat in på telefonsvararen för en timme sedan. Det var Lasse. Vi körde som galningar ner för att hämta honom. Han var inte där. Mobilen var avstängd. Vi väntade över 30 minuter. Ingen ringde och ingen kom. Plötsligt ringde det till Alex. Det var Lasse som tagit taxi hem. Kvällen avslutades hemma hos honom med hämtmat och Idol.
Ny dag imorgon. Hoppas jag inte vaknar så tidigt igen på en ledig dag...

1 kommentar:

  1. Anonym29/11/08

    Dessa grannar undrar inte, de såg att Alice inte mådde bra och bekymrade sig över det faktumet en stund för att sedan konstatera att det säkert berodde på mordet på Nemo ;)

    Vi springer vekligen om varandra trots att vi bor så nära! Tror vi alla behöver tagga ner på jobb insatsen ;)

    SvaraRadera

Skriv något roligt vet jag!